Over "Filola wil een krokodil":

"Het boek sprankelt van vrolijkheid, het is een geestig verhaal boordevol fantasie en grappig verteld.
De illustraties zijn heel aantrekkelijk en gevarieerd door de integratie van meerdere materialen. Als kijker ben je verrast door elke nieuwe prent, in prachtige levendige kleuren met een mooie compositie en achtergrond." (Pluizer, België)

----------------

 "Het boekje is mooi verzorgd, de letters zijn duidelijk en groen gekleurd wat erg prettig leest. De zinnen zijn kort en helder. Achterin staat ook nog een vrolijk krokodillenliedje, met notenbalk.
De afbeeldingen zijn heel apart, het zijn collages samengevoegd met tekeningen van Marjanka. Het resultaat is verbluffend en erg aansprekend.
Kortom, als je een kind hebt dat bijna jarig is, of een kind met een krokodillenwens, of een kind hebt dat graag leest, of een kind hebt dat een boek verdient, of wat voor kind dan ook, dan zit je met dit boek altijd goed, het is humoristisch, vrolijk, beetje spannend en vooral heel leuk."
(De Leestafel)

--------------------------------------------------------------------------------------

"Spannend, grappig en herkenbaar is het kinderboek Filola wil een Krokodil. En toevallig spelen 2 moeders, 1 eigenwijs dochtertje en 1 krokodil de hoofdrollen. Een heerlijk voorlees- en samen-kijk-boek.

Herkenbaar
Hoe herkenbaar is kleine Filola, die als aller-aller-liefste verjaardagscadeau een èchte krokodil wil.
Hoe herkenbaar zijn haar ouders, die dat natuurlijk geen goed idee vinden. Maar dan 's avonds laat toch mijmeren… zouden ze Filola misschien toch kunnen verrassen?
Spannend
Dat Filola's ouders twee mamma's zijn, speelt geen enkele rol. Bovendien heeft de kleine lezer-kijker helemaal geen tijd om daar mee bezig te zijn. Want het verhaal doorloopt de een na de andere verrassende wending en wordt ook nog best wel een beetje heel spannend…
Kapstok
Als je wilt, kun je na het voorlezen natuurlijk toch een gesprekje aangaan hoe het is als dingen een beetje ‘anders' zijn: rode haren (zoals Filola), een krokodil als huisdier, twee moeders in plaats van één.
Kijkboek
Filola is een lekker voorleesboek, met rechts de tekst voor de voorlezer en links de illustratie waarop de kijker genoeg te zien heeft. De illustraties zijn een leuke mengeling van foto's met tekeningen en grafische patronen.
Liedje
Ten slotte: Filola's krokodil heeft ook een eigen liedje, dat met notenschrift achter in het boek genoteerd staat. Voor de minder begenadigde notenlezer heeft uitgeverij LaVita een zeer handige meezing-clip op de website gezet. Prima te gebruiken op het digibord!" (Gay and School)